Zakgeld sparen om een lening af te lossen

Pieter, een goede vriend van ons, heeft vorig jaar met flink wat zakgeld op zak, een prachtige reis door Amerika gemaakt. Zoals je misschien al weet is Amerika geen goedkoop land om doorheen te reizen. Met name de kosten van vliegtickets en autohuur kunnen hoog uitvallen. Pieter reisde met zijn vriendin 4 weken door Amerika en huurde diverse busjes en campers om te kunnen overnachten op campings. De kosten van campings zijn doorgaans lager dan die van een hotel. Maar wanneer je weken achter elkaar afhankelijk bent van dergelijke accommodaties kunnen de kosten zich op een geven moment alsnog te hoog gaan opstapelen. Je kunt dan snel door je budget heen gaan.

Wat te doen wanneer je zakgeld op raakt op reis?

Gelukkig is Amerika een land waar je relatief laagdrempelig geld kunt lenen. Zo is particulier geld lenen een veel voorkomende manier van geld lenen. De regels zijn er ook een stuk soepeler dan hier in Nederland. Er zijn vele banken en kleinere instanties die zogenaamde loan centers worden genoemd. Deze laatste kun je alleen aangaan wanneer je een vast inkomen genereert in Amerika zelf. In principe is het een vervroegde uitbetaling van je eerstvolgende maandloon.

Alleen, door deze van een andere instantie eerder te krijgen betaal je extra rente. Deze instantie wil van jou vervolgens wel de garantie dat je deze lening afbetaald zodra je jouw maandsalaris hebt ontvangen. Ideaal voor diegene die acuut aan geld moet komen wegens een bepaalde noodsituatie. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die het ineens begeeft. Zonder spaargeld kan deze snellere uitbetaling van geld goed van pas komen.

nevadaEn zo ontstond de situatie dat ook Pieter in een noodsituatie terecht kwam. Na weken reizen was hij door zijn budget heen en had hij geen geld meer om te slapen of te eten. Op reis ontmoette hij een Amerikaanse reiziger, John, die hij inmiddels al een goede week kende. Samen reisden ze door de Rocky Mountains en waren nu op weg door Nevada.

John wees hem op de optie om bij hem als particulier geld te lenen. Dit was een van de enige mogelijkheden omdat ze beide niet bij een Amerikaanse bank ingeschreven waren. Geld lenen zonder bank was dus een ideale optie. John was zo aardig om de particuliere lening voor Pieter aan te gaan. Pieter zou hem later terugbetalen.

Met het extra geld dat John voor Pieter leende Pieter weer onbezorgd verder reizen. Hij had nog een week te gaan en gelukkig was zijn reis opnieuw fenomenaal en zorgeloos geworden.

Zakgeld aanspreken om een lening terug te betalen

Eenmaal terug in Nederland wilde Pieter zijn Amerikaanse vriend John uiteraard snel terugbetalen voor zijn nobele daad. De website waar hij zijn geld leende (Bankr.nl) was namelijk zelfs in Amerika in het nieuws terecht gekomen! Pieter had over de jaren flink wat zakgeld opzij gezet op een vaste spaarrekening waar hij in Amerika niet bij kon. Deze opstapeling van zakgeld, wat hij had verdiend met bijbaantjes, was inmiddels opgelopen tot enkele duizenden euro’s. Ruim voldoende om John terug te betalen. Dit ging overigens eenvoudig via het betaalsysteem Paypal. In dit geval was een verre vriend minstens even prettig als een goede buur!