Verdien zakgeld met oude mobiele telefoons

Zakgeld kun je op verschillende manieren verdienen. Een slimme manier die niet bij veel mensen bekend is gaat over oude mobiele telefoons. Er zijn momenteel al meer dan 5 miljoen gsm toestellen in ons land waar niets meer gedaan wordt. Dit zijn de oude telefoons zonder een touchscreen maar ook oude smartphones liggen in een kast of kelder zonder doel.

Hoewel de afgedankte mobiele telefoons geen bestemming hebben kunnen ze door anderen nog gebruikt worden. Het is mogelijk om een geldbedrag te ontvangen voor een mobiele telefoon die niet meer gebruikt wordt. Als jezelf of je ouders nog oude mobiele telefoons in huis hebben liggen dan kun je hier snel en eenvoudig wat extra zakgeld mee verdienen.

Hoeveel krijg je ervoor?

Hoeveel zakgeld je kunt krijgen voor een oude mobiele telefoon hangt van meerdere factoren af. De conditie van de mobiele telefoon bepaalt voor een groot deel hoe hoog het bedrag is wat ervoor betaald wordt. Is er schade en om wat voor schade gaat het? Defecte telefoons maar ook tien jaar oude mobiele telefoons hebben nog een verkoopwaarde.

Op Marktplaats.nl hebben deze mobiele telefoons geen waarde maar voor een recycling bedrijf wel. De opkoper kan de mobiele telefoon demonteren en de onderdelen die erin zitten recyclen. Deze onderdelen worden vervolgens hergebruikt in nieuwe mobiele telefoons. Dit wordt refurbished telefoons genoemd.

Het is ook mogelijk dat de onderdelen gesmolten worden zodat de grondstoffen overblijven. Een mobiele telefoon bevat zeldzame grondstoffen zoals platina, olie en zilver die veel waarde kunnen vertegenwoordigen als het om grote aantallen mobiele telefoons gaat.

Hoe werkt het?

Het is niet moeilijk om een oude mobiele telefoon te verkopen. Je gaat ten eerste naar de website van het recycling bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn zoals Gsmloket. Hier zie je meteen Wat je nog voor de oude mobiele telefoon kunt krijgen. Wil je het aangegeven bedrag ontvangen in ruil voor de mobiele telefoon?

Je kunt de mobiele telefoon per post versturen naar het bedrijf. Als de mobiele telefoon bij het bedrijf aangekomen is dan krijg je meestal een ontvangstbevestiging Waarna de mobiele telefoon door het bedrijf getest wordt.

Met deze test wordt er gekeken of het toestel nog werkt en wat er eventueel aan kapot is. Wanneer de keuring voltooid is ontvang je een e-mail en wordt het geldbedrag binnen enkele dagen op je bankrekening gestort.

Belangrijke punten

  • Vergelijk aanbieders zodat je meerdere prijsindicaties krijgt.
  • Het verzenden van de mobiele telefoon is gratis.
  • Je helpt er ook het milieu mee.
  • Kies een betrouwbaar recycling bedrijf die hier te vinden zijn.
  • Defecte telefoons kunnen ook verkocht worden.
  • Verwijder alle gegeven van de mobiele telefoons voor verkoop.