De beste manier om je zakgeld uit te geven

thuisstudieZakgeld is leuk, of je nou 5 bent en van je ouders elke week een zakcentje krijgt of je bent al volwassen en je stopt jezelf elke maand een bepaald bedrag aan zakgeld (vrij te besteden geld) toe.

Geld is natuurlijk een erg gemakkelijk materiaal waarmee je veel dromen kunt realiseren, denk aan shoppen, op vakantie gaan, mooie spullen kopen zoals een auto, een nieuwe bank, kleding en ga zo maar door.

Geld werd honderden jaren geleden uitgevonden om van alles mee te ‘ruilen’. De geschiedenis van geld als ruilmiddel of lening is uiterst interessant en houdt ons allen nog bezig tot op de dag van vandaag.

Een zakenman, ondernemer denkt ook zo maar die heeft nog een bepaalde eigenschap die veel mensen niet hebben. Hoe maak je met geld meer geld? Juist want hoe meer geld je verdient hoe meer je te besteden hebt aan leuke dingen toch? Daarom ga ik je de tip van de eeuw geven. In ga je je vertellen om je zakgeld te investeren in jezelf.

Investeer in jezelf

Hoe jong of oud je ook bent, in jezelf investeren in de vorm van iets wat blijvend is, is misschien wel het beste wat je kunt doen en waar je het langste plezier aan zult beleven. En dan bedoel ik met name zelfstudie, het leven gaat door je leert elke dag nieuwe dingen, maar je kunt jezelf ook bewust nieuwe dingen leren om zo te groeien, en het geen te bereiken dat je wilt bereiken in het leven. Wat dat ook mag zijn, een gelukkig leven betekend voor iedereen weer wat anders, veel mensen zeggen geld maakt niet gelukkig, maar toch zouden ze die tas met € 100.000 graag van je aanpakken.

Er zijn geen garanties in het leven, maar je kunt wel je kansen vergroten door in jezelf te investeren. Met in jezelf investeren bedoel ik niet sparen, of een huis kopen. Nee ik heb het over het leren van nieuwe dingen, een opleiding, een cursus en laat dat nou net steeds makkelijker en voor iedereen zijn.

Thuisopleiding

Vandaag de dag, kan iedereen letterlijk elke studie volgen. De reden hiervoor zijn erg uiteenlopend, kinderen kunnen bijvoorbeeld een thuisopleiding volgen om een bepaald van bij te spijkeren. Maar je kunt ook een opleiding volgen omdat je een andere carrière ambieert, of promotie wilt. Misschien wil je gewoon hobbymatig een cursus volgen of een nieuwe taal leren omdat je het zo mooi vind. Zo zijn er honderden redenen waarom iemand een bepaalde studie zou kunnen volgen.

Feit is wel dat je met een studie in welke vorm dan ook, investeert in jezelf. Alles wat je leert zal je altijd meenemen, in tegenstelling tot alles wat materieel is, dit vergaat uit eindelijk tot stof, en neem je kennis het langste mee en heb je er het meeste aan. Deze kennis zal je uiteindelijk terug betalen, in de vorm van een droombaan, je carrière.

Het mooie van een thuisopleiding is, is dat iedereen deze kan volgen, ze zijn goed geprijsd, je kunt ze volgen wanneer jij dat wilt, vanaf welke plek je dat wilt en hoe je dat wilt, compleet in je eigen tijd op je eigen tempo. Er zijn geen toelatingseisen, en hebben veel van deze thuisopleiding instellingen zoals LOI, NTI en NHA een slagingsgarantie of niet geslaagd geld terug garantie. Misschien ook wel belangrijk om te melden is dat bij LOI, NHA en bijvoorbeeld NTI de diploma’s erkend zijn en dus exact dezelfde waarde hebben als een diploma via een van de hogescholen.

Het nadeel van een zelf studie is dat het niet voor iedereen is weggelegd, je zult namelijk over een behoorlijke dosis wilskracht en discipline moeten bezitten, omdat je dit voor jezelf doet, en er niemand is die je dwingt tot het volgen van een thuisstudie, zul je jezelf aan het leren moeten zetten. Veel mensen bezitten deze wilskracht niet, net zoals veel mensen niet kunnen stoppen met roken of andere doelen halen in hun leven. De mooie van het leven is dat wat je ook wilt bereiken, of het nou met of zonder een studie is, je over wilskracht moet bezitten.

Net zoals de wilskracht om je zakgeld te investeren in een thuisopleiding, dit is voor de meeste mensen gene optie, omdat ze liever een nieuw paar schoenen kopen of een extra keer uit eten gaan, uiteraard moet dat ook gebeuren, want ontspanning is even belangrijk als persoonlijke groei, echter moet jezelf bij alles wat je doet afvragen wat het nut ervan is en wat de waarde van iets voor jezelf is.

Een mooie website om de verschillende thuisstudies, cursussen, HBO, MBO, Master opleidingen, hobbycursussen, taalcursussen en thuisopleidingen te vergelijken is www.studie24.nl