Bespaar geld met ongelimiteerd internetten

Zoals iedereen weet zijn er duizenden verschillende abonnementen voor de mobiele telefoon. Dit maakt de keuze moeilijk, het kost veel tijd en je weet nooit zeker of je genoeg hebt aan de bundel. Bij het sim only abonnement krijg je alleen de simkaart en eventueel een nieuw nummer. Nummerbehoud is uiteraard mogelijk. De simkaart is gekoppeld aan je account waarbij je iedere maand een aantal belminuten, sms en mb’s krijgt. De laatste jaren draait het bijna alleen nog maar om de mb’s. De hoeveelheid mb’s geven aan hoeveel je van de internetdiensten gebruik kunt maken. Veel functionaliteiten op een smartphone maken gebruik van de mb’s. Zo maak je verbinding met internet als de Facebook app gebruikt of Instagram maar ook als een backup gemaakt wordt. Zelfs als je het niet door hebt maakt de smartphone verbinding met internet. Dit kost allemaal mb’s.

Mobiel internet besparen

De databundels voor mobiel internetten zijn in de afgelopen jaren sterk gewijzigd. Door de komst van 4G verbruikt iedereen nog meer internet waardoor de vraag naar mb’s groter is geworden. Dit heeft de databundel groottes veranderd. In een jaar tijd is het dataverbruik zelfs verdubbeld. Terwijl 500MB jaren geleden nog genoeg was voor de grootste verbruikers is het tegenwoordig allang niet meer genoeg voor de gemiddelde gebruiker. De apps voegen veel toe aan de smartphone maar hierdoor is de vraag naar mobiel internet exponentieel gegroeid. Een abonnement met 1GB tot 2GB is heel standaard geworden. Grotere abonnementen zijn beschikbaar met 2GB tot 8GB met een uitschieter van maar liefst 24GB per maand. Hoe meer GB je krijgt, hoe hoger de kosten. Om deze reden kiezen veel mensen tegenwoordig voor een 64 Kbps abonnement.

Het abonnement met 64 Kbps

Bij een 64 Kbps internetbundel berekent de provider geen extra kosten voor mobiel internet dat buiten de bundel verbruikt wordt. Internetten boven de toegestane limiet gebeurt zonder verdere kosten. Het enige verschil is dat je niet op de volledige kunt blijven internetten. In plaats hiervan wordt de snelheid verlaagd naar 64 Kbps. Dit type abonnement is geen standaard contract en is maar bij een klein aantal provider verkrijgbaar. De providers met dit abonnement zijn KPN, Vodafone en T-Mobile.