Hoe kom ik aan een bijbaan om extra zakgeld te verdienen?

Een bijbaantje komt je nooit zomaar aanwaaien, daar zul je actie voor moeten ondernemen. Het heeft geen zin om lui onderuitgezakt in een stoel te gaan zitten en te wachten wanneer het geld op je rekening wordt gestort. Je zult actief aan de slag moeten gaan om een nieuwe job te vinden die bij je past. Gelukkig is dat niet erg, want je kunt er een hoop van leren.

Om je hierbij te helpen, geven we je graag advies om snel aan een nieuwe bijbaan te komen. Lees na het vinden van een bijbaan ook waardevolle informatie op de site van de belastingdienst. Zo komt je niet voor onverwachte situaties te staan.

Vind een job via je eigen netwerk

vind baan via eigen netwerkVeel jonge mensen vinden een nieuwe bijbaan via andere mensen en/of vrienden die ze in hun omgeving hebben. Je zult niet de eerste zijn die vanwege een oudere broer of zus ergens aan de slag kan. Schroom daarom niet om zoveel mogelijk mensen in te schakelen om een nieuwe baan te vinden.

Hoe groter je netwerk is, hoe meer kans je maakt op het succesvol vinden van een baan. Trek daarom je mond open en laat zoveel mogelijk mensen weten dat jij een nieuwe baan prefereert.

Ga het internet op

zoek baan op het internetEen andere manier om een nieuwe job te vinden, is door het internet af te struinen naar een nieuwe leuke baan. Vaak heb je voor jonge mensen diverse websites met vacatures waarop je kunt reageren.

Kijk bijvoorbeeld eens bij een website zoals studentenwerk.nl. Je kunt je hier inschrijven en wie weet vind jij binnen een kort tijdsbestek je favoriete bijbaan.

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Het kan soms heel goed werken om je in te schrijven bij een uitzendbureau. Zeker tijdens vakantieperiodes zijn er vaak vakantiebaantjes te vinden via een uitzendbureau, bijvoorbeeld in de horeca, groenvoorziening of bij een callcenter. Bij de meeste uitzendbureaus kun jij je gemakkelijk online inschrijven.

Wanneer je eenmaal gaat reageren op vacatures, zal een medewerker van het uitzendbureau je ook graag eens willen zien. Het is belangrijk dat je gemotiveerd en dat je laat merken dat je van aanpakken weet. Je maakt dan de meeste kans op het vinden van een succesvolle job.

Bezoek diverse winkels

Het klinkt misschien een beetje ouders, maar het kan prima werken om eens diverse winkels bij jou in de regio te bezoeken. Vraag naar de manager of winkeleigenaar en geef aan dat je op zoek bent naar een baantje. Deze krijgt direct een indruk van jou en wie weet word je wel uitgenodigd om nader kennis te maken. Datzelfde geldt ook voor restaurants.

Wanneer je ergens voor wilt gaan, bijvoorbeeld voor een baantje in de horeca, dan zul jij je van je goede kant moeten laten zien. Dit kun je doen door langs te gaan en je gezicht te laten zien.

Zet sociale media in

gebruik social media voor bijbaan

Sociale media is een heel krachtig instrument in het vinden van een nieuw bijbaantje. Gebruik je Facebook en Twitter? Zet dit in om een nieuwe job te vinden. Het is altijd belangrijk om aan te geven dat je gemotiveerd bent.

Daarnaast werkt het goed als je digitale netwerk weet wat voor baantje je precies zoekt, wat je wensen zijn en hoe ver je bereid bent om te reizen. Kortom, ga aan de slag en gebruik sociale media voor het vinden van een leuke bijbaan.

Zo verdien je straks extra eigen zakgeld dat je vervolgens slim kunt beheren en uitgeven aan wat jij belangrijk vindt in je leven.