Hoe kan ik extra zakgeld verdienen op een manier die bij mij past?

Krijg je van je ouders elke week zakgeld, maar is dit te weinig om van rond te komen? Dan kun je ervoor kiezen om extra zakgeld te verdienen op een manier die bij je past. Zeker wanneer je jong bent zijn er talloze mogelijkheden om extra geld te verdienen. Af en toe kan kan het best goed zijn om wat te snuffelen aan diverse baantjes.

Je verdient er niet alleen een leuk salaris door wat je opzij kunt leggen voor leuke dingen, maar je doet eveneens werkervaring op en je leert nieuwe mensen kennen. Maar welk baantje past nu precies bij jou? Kies voor een baantje dat jou plezier oplevert.

Ga oppassen bij vrienden

zakgeld verdienen met oppassen

Vind je het leuk om met kleine kinderen om te gaan en vind je het plezierig om leuke dingen met ze te doen? Wie weet zijn er wel mensen in jouw omgeving te vinden die af en toe iemand nodig hebben om op te passen. Vraag het eens na in je familie-, kennissen- of vriendenkring! Soms kan het ook helpen om een briefje op te hangen in de supermarkt en aan te geven dat je op zoek bent naar een leuk gezin om op de kinderen te passen.

Neem een krantenwijk

verdien geld met krantenwijkDe krantenwijk is misschien wel één van de oudste bijbaantjes, maar het heeft zeker nog niet aan populariteit verloren. Je kunt er een leuk zakcentje mee verdienen en vaak ben je binnen 2 uurtjes al weer klaar. Misschien heb je er een hekel aan om vroeg uit je bed te stappen, maar dat hoeft niet direct een probleem te zijn.

De ochtendkrant kan uitstekend bezorgd worden door vroege vogels, maar er zijn verder ook mogelijkheden om wekelijks een regiokrant rond te brengen. Verder zijn er genoeg opties om bijvoorbeeld folders te bezorgen in jouw buurt.

Doe ervaring op in de horeca

In de horeca werken is misschien wel de grootste uitdaging voor je. Het is hard werken, je moet flexibel kunnen zijn, maar het kan je ook veel opleveren. Wanneer je graag met eten of koken bezig bent, is werken in de horeca zeker iets voor jou. Houd er wel rekening mee dat je ook regelmatig op zaterdag en zondag moet werken. Wanneer dat voor jou geen probleem is, zoek dan snel een leuke bijbaan in de horeca en verdien zo wat extra geld. Is dit iets voor jou? Neem dan wat extra moeite aan een geschikte bijbaan te komen.

Via internet geld verdienen

Het internet is vandaag de dag een bron van inkomsten wanneer je daar slim mee weet om te gaan. De mogelijkheden om geld te verdienen via het internet zijn enorm. Vaak kost het niet eens zoveel tijd. Zo kun je bijvoorbeeld online enquêtes invullen en daar geld mee verdienen. Voor elke ingevulde enquête krijg je geld of een waardebon. Het kan een waardevol extraatje zijn, waardoor je jezelf nog eens extra kan verwennen.

bloggen voor zakgeld

Ben je creatief met de pen? Vaak worden er voor diverse websites mensen gevraagd die een blog willen schrijven. Je moet er even voor gaan zitten, maar je maakt er veel mensen blij mee en daarnaast verdien je er een leuk zakcentje aan.

Klanten bellen bij een call center

Heb je een prettige telefoonstem en kun je bijvoorbeeld mensen gemakkelijk overhalen om te kiezen voor een bepaald product of dienst? Dan is de keuze voor werken bij een call center snel gemaakt. Vaak heb je te maken met flexibele werktijden en targets die je moet halen. Wanneer je goed onder druk kunt presteren en met een bevredigend gevoel naar huis wilt gaan, dan is klanten in een call center bellen zeker iets voor jou.

Door extra goede resultaten te behalen, kun je vaak nog een bonus verdienen, waarmee jouw inkomsten nog sneller zullen stijgen. Wie weet ben jij wel zo goed dat je kunt doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Verzamel gouden sieraden

Extra zakgeld kun je ook op een heel andere creatievere manier verdienen. Door gouden sieraden te verzamelen op tweedehands markten kun je een aardige duit bij elkaar verdienen. Je moest eens weten hoeveel echt gouden voorwerpen en sieraden mensen op zolder hebben liggen. Vaak beseffen ze niet wat ze in handen hebben. Je moet natuurlijk een goed oog hebben voor wat echt en wat nep goud is. De truc is om echt goud te herkennen en dit voor een prikkie op te kopen. Vervolgens verkoop je dit voor een mooie marktconforme prijs door aan een gevestigde juwelier of goudhandelaar. Als je je hiermee in laat, is het verstandig om de goud koers goed in de gaten te houden. Deze geeft jou een goed beeld van de huidige prijs van goud. Zo ben je er zeker van dat je niet opgelicht kan worden wanneer je jouw verzamelde gouden sieraden doorverkoopt.